Are Relativity and Quantum Theory Mathematically Compatible?

主讲人 Speaker:Arthur Jaffe
时间 Time: 周二16:30-17:30,2019-10-8
地点 Venue:清华大学近春园西楼三层报告厅

摘要 Abstract

I will outline what we know about this their compatibility, which is one of the most interesting and important problems in theoretical science, as well as explain some outstanding open questions.

报告人简介 Profile

Arthur Jaffe, 哈佛大学教授,美国国家科学院院士,美国国家科学与艺术院院士、爱尔兰皇家科学院院士,曾任美国数学会会长。他主要从事数学物理的研究,是构造量子场论的创立者。他曾获得美国数学物理学会  Danne  Heineman奖、法国法兰西科学院奖章等多个重要数学及物理学奖项。他是多个重要的国际数学及物理学杂志的主编, 曾担任数学物理通讯主编长达21年。他是克雷研究所的创始人之一及第一任所长,千禧年大奖难题的主要发起人。